FUNDACIÓ DE L'EUWUF (EUROPEAN WUSHU FEDERATION)

FUNDACIÓ DE L'EUWUF (EUROPEAN WUSHU FEDERATION)

24/05/2024, 13:05 / 0 comentari(s)

El dissabte dia 04-01-20, a Brussel·les, va tenir lloc l'Assemblea General Fundacional de la EUWUF (European Wushu Federation), a la que Andorra hi va formar part com a membre fundador del nou ens esportiu europeu.

Una entitat, que neix amb una ferma vocació de cooperació mútua entre els seus membres, i que basa el seu funcionament en els principis de transparència de gestió, de solidaritat, de democràcia i d'igualtat entre tots els països que l'integren. A l'acte fundacional han estat representats els següents països (per ordre alfabètic): Andorra, Armènia, Bèlgica, Bòsnia-Herzegovina, Bulgària, Croàcia, Eslovènia, Montenegro, Macedònia del Nord, Servia, Turquia (aquest últim també com a representant de la Federació de Wushu Balcanica) i Xipre.
Les delegacions d'Espanya i Portugal, van assistir com a observadors.

Tanmateix, el nostre país ha estat nomenat membre del Comitè Executiu, càrrec en el que treballarà pel desenvolupament del WUSHU europeu, conjuntament amb els països d'Armènia i Bòsnia-Herzegovina; en estreta col•laboració amb la presidència, ostentada per Bèlgica i la Vicepresidència, ostentada per Bulgària i Turquia, tots plegats països amb una llarga experiència i trajectòria esportiva.

Per a la FAWUK, l'esdeveniment suposa un pas de gegant en la promoció i difusió del WUSHU - KUNGFU andorrà, i sense dubte un reconeixement internacional de gran relleu a tots aquests anys de feina feta.

La propera fita esportiva serà el Campionat Europeo de WUSHU, que es celebrà a Bulgària el proper mes de maig i al que Andorra enviarà una delegació de competidors.